De Verbinding
Sebaldeburen

Kinderen

Kinderen zijn voor ons erg belangrijk. Juist in hun onbevangenheid, eerlijkheid en speelsheid vormen ze voor volwassenen vaak een voorbeeld. Ieder kind is uniek, prachtig geschapen en waardevol. Daarom vragen ze onze liefdevolle aandacht en betrokkenheid. Om die redenen zijn wij vanaf het begin van de gemeenschapsplek in 2019 al bezig gegaan met deze doelgroep. 

In de zomer van 2020 zijn we begonnen met het organiseren van een Vakantie Bijbel Week in de eerste week van zomervakantie Noord. Vier ochtenden in 1 week: maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 10 tot 12 uur met een overkoepelend thema. Het eerste jaar was dat het thema ''Aan tafel.'' En de week was een groot ''succes''. Destijds hebben zo'n 50 kinderen (en ouders) genoten van de eerste VBW. In het jaar daarop was het thema ''Wereldnieuws'' en opnieuw opnieuw was het programma en de opkomst erg geslaagd. Daarom blijven we dit met enthousiasme doen.

Evangelisatieweek (8)
Evangelisatieweek (8)
Evangelisatieweek (146)
Evangelisatieweek (146)
Evangelisatieweek (224)
Evangelisatieweek (224)

Ieder jaar gebruiken we een grote tent op het grasveld naast het gebouw ‘Irene’ aan de Kerkweg 2a in Sebaldeburen en wordt er geknutseld, gezongen, een Bijbelverhaal verteld en spelletjes gedaan. Ook is er een toneelstukje. Op vrijdag sluiten we traditiegetrouw af met een pannenkoekenmaaltijd.

Vakantie Bijbel week 2022

De Vakantie Bijbel Week 2022 is in de eerste week van de zomervakantie Noord op maandagmorgen 18, dinsdagmorgen 19, donderdagmorgen 21 en vrijdagmorgen 22 juli.

We hopen weer 4 super leuke morgens samen te hebben waarin we samen zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, knutselen en samen spelen en plezier beleven. Deze week is voor alle kinderen van de basisschoolleeftijd (4 t/m 12 jaar). Het thema van dit jaar is ''(T)op survival''. Ben je weleens op survival geweest? Misschien ging je wel door het bos, de polder of door de bergen. Alleen of samen met anderen een avontuurlijke tocht maken is leuk en spannend. Maar je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn voordat je op pad gaat. Tijdens de VBW gaan we met elkaar op survival. Op die tocht ontdekken we dat ons hele leven op een survival lijkt! Ons leven is een avontuurlijke tocht die we niet alleen kunnen maken. We hebben elkaar als mensen en God nodig. Locatie van deze week is weer het groene Irenegebouw (kerkweg 2a) en de tent op het grasveld er naast. Op vrijdag zullen de VBW dagen weer afgesloten worden met een heerlijke pannenkoekenmaaltijd waarbij dit jaar ook de ouders welkom zijn.

Opgave voor de kinderclub is niet nodig, voor de pannenkoekenmaaltijd wel. Deelname aan activiteiten is geheel gratis. Opgeven voor de maaltijd kan door het formulier op de pagina ''Home'' in te vullen. Kom je ook?!


De Sleuteldragers

Omdat de Vakantie Bijbel Week maar een keer per jaar is, zijn we sinds augustus 2021 gestart met kinderclub 'De Sleuteldragers'.  Voor de openingsactiviteit waren de cliniclowns Pier en Plut er! Een geslaagd begin. Sinds de openingsactiviteit in augustus 2021 is er elke derde zondagmiddag van de maand kinderclub in  het Irenegebouw (kerkweg 2a, Sebaldeburen). Wat doen we allemaal bij de kinderclub 'De Sleuteldragers'? We spelen spelletjes, kijken naar een toneelstukje, luisteren naar een Bijbelverhaal en maken elke week een knutselwerkje of we bakken iets lekkers.  De club begint om 14.00 uur en eindigt om 15.30. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn welkom. De deelname is gratis en opgave is niet nodig. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem dan contact op met juf Boukje of juf Mirjam door een berichtje te sturen naar desleuteldragers@deverbinding-sebaldeburen.nl of te bellen met 0594-612076.